+47 40601494
Cart is empty
0

Min Shoppingbag

Produkt(er) - kr 0,00
Logg in

SMYKKEPLEIE

Om du pleier dine smykker riktig kommer du til å ha stor glede av dem lang tid fremover. For at dine smykker skal holde seg fine anbefaler vi at du leser våre generelle tips og råd.

 

VIKTIG Å TENKE PÅ


• Slitasje av smykker, armbånd og øredobber er noe man ikke kan komme fra. Der metall beveger seg mot metall skjer det en slitasje med tiden. Denne slitasjen korter ned levetiden på smykket ditt. Partikler som skitt fremskynder også denne prosessen, så vær nøye med både regelmessig rengjøring og oppbevaring av smykkene. Vi anbefaler at du alltid oppbevarer smykkene tørt og på et mørkt sted. Bruk gjerne medfølgende organza pose, smykkepose eller eske. Du kan også oppbevare dem i et smykkeskrin. For å unngå riper og andre skader, bør smykkene ligge hver for seg. Ikke oppbevar smykkene på badet, selv om du har dem i pose eller skrin.

 

• Smykker har varierende behov for vedlikehold men de fleste smykker blir skadet av uforsiktig oppbevaring og mangel på vedlikehold. Ta derfor av deg smykkene når du dusjer, vasker opp, vasker, trener eller i andre situasjoner som de risikerer skade. Det kan også være en god ide å ta de av når du sover eller skal sole deg. Ikke utsett smykkene for kosmetikk, hudlotion eller hårspray. Ta heller ikke på parfyme direkte på smykkene. Unnvik også kontakt med kjemiske midler.

 

• Myke metaller som sølv vil oksidere naturlig med tiden. Smykker som har sølvlegering og/eller er laget av sølv krever derfor også god behandling. Oppbevar disse smykkene gjerne så lufttett som mulig for å forhindre oksidering, og puss smykkene regelmessig med en pusseduk for at smykkene skal beholde sin glans. Om sølv likevel skulle oksidere (misfarges) kan smykket lett rengjøres på samme måte man rengjør andre sølvprodukter.

 

• Smykkene i vårt sortiment som er laget av messing vil med tiden oksidere, og få en mørkere overflate, selv om smykket er legert med gull for å motvirke oksidasjon. For å forhindre at smykkene oksiderer er det fint å tenke på at de ikke kommer i kontakt med væske som fremskynder prosessen (vann, såpe, parfyme, svette etc.). Ved behov kan disse smykkene lett rengjøres med spesiell messingpolish for å gjenopprette en blank overflate.

 

Merk! Smykker laget i messing av Cornelia Webb er i tillegg spraymalt. Denne fargen kommer med tid og bruk til å slites bort og messingen kommer til å skinne fint igjennom. Dette er også tanken bak Cornelias smykker.

 

• For å pleie smykkene dine kan du rengjøre dem med en myk og lettfuktet klut. En blanding av lunket vann og uparfymert såpe kan brukes om du skal rengjøre et perlesmykke. Hvordan et smykke skal rengjøres kommer an på materialet da visse materialerer mer følsomme enn andre. Tenk på å tilpasse valget av rengjøringsmetode til den delen av smykket som er mest følsomt.

 

OKSIDERING


 • Når legerte smykker utsettes for luft og kjemikaler starter en naturlig prosess som kalles oksidering. Dette kan få metallet til å bli mørkere og til slutt se sort ut. Hvor fort denne prosessen går kommer an på mange faktorer; blant annet tykkelsen på legeringen, hudtype, luftfuktighet, hvor ofte du bærer smykkene og hvordan du oppbevarer dem.

 

SKJERF & SJAL


 • Skjerf & sjal fra våre ulike merker er oftest laget i enten 100 % bomull, viscose eller silke. Håndvask anbefales for samtlige sjal og skjerf for å beholde farge, passform og kvalitet på produkten. Mange av modellene er håndtrykte som medfører at det kan være en viss forskjell på samme modell.